S.P.Q.R. Tafel - De koningen van de Romeinen

Datum en tijd: Donderdag 30 september 2021 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: S.P.Q.R. Tafel - De koningen van de Romeinen
Georganiseerd door: S.P.Q.R. Tafel
Spreker(s): drs. N.T.C.M. de Pree
 
Programma: 18:00 uur, Ontvangst in de Barzaal
18:30 uur, Aanvang Lezing in de Groene zaal
19:30 uur, Aanvang diner in de Groene zaal

Voor de Witte leden en introducé(e)s

 

 

Vanaf de stichting van Rome, regeerde zeven Koningen alvorens de republiek werd uitgeroepen.

Terwijl heden ten dagen vooral de Romeins Keizers bekend zijn, waren de Romeinen zelf doordrongen van de geschiedenis van de Koningen en hun daden behoorde tot de identiteit van de Romein. Hun religie, hun feestdagen ja hun hele manier van leven valt terug te leiden tot deze periode.

Na het terugvinden van de klassieke literatuur vonden de beeldende kunsten regelmatig inspiratie in de anekdotes van de Koningstijd. Het is dan ook belangrijk deze periode te kennen om veel schilderijen en beeldhouwwerken in de musea te begrijpen.

 

 

De S.P.Q.R. (semi open)Tafel is een oudheidkundige tafel met de focus op het Romeinse rijk. Zij houdt een maal per maand een lezing over de diverse facetten van het Romeinse rijk, doch ook de Griekse oudheid wordt niet geschuwd.  Ook niet leden van de Tafel worden uitgenodigd om de lezingen bij te wonen. De Tafel organiseert naast lezingen, ook museumbezoeken voor haar leden en (meerdaagse) reizen naar locaties, die op het oude Rome betrekking hebben. 

 

==========================================

Aanmelding voor alleen de lezing:

Tot 29 september 2021 via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com

Aanmelding voor lezing en diner:

Tot 23 september 2021 via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com

 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De kosten voor consumpties en diner zijn, zoals gebruikelijk, voor eigen rekening.