Saint Jaques ... La Mecque

Datum en tijd: Maandag 20 september 2021 - 17:30 uur
Locatie: Plein
Titel: Saint Jaques ... La Mecque
Georganiseerd door: Santiago Tafel
 
Programma: 17:30 uur, Aanvang borrel in de Bar zaal
18:15 uur, Aanvang lezing in de Koepelzaal

Voor alle Witteleden en introducé(e)s 

 

 

Deze Franse video van Coline Serreau kleurt de Camino ten volle…

Clara, Pierre en Claude horen van de dood van hun rijke moeder. Maar in haar testament schrijft ze dat haar kinderen alléén zullen erven als ze samen - zonder ooit te scheiden - de pelgrimstocht van Le Puy-en-Velay naar Santiago de Compostela - de zgn. via podiensis - zullen volbrengen.

 

Het probleem is wel, dat zij elkaar haten, net zo erg als het wandelen.Toch gaan ze op pad om hun erfenis te verdienen. Zij lopen 8 weken lang in een groep pelgrims met gids Guy. Evenals Mathilde - een jonge vrouw - die zojuist een chemotherapie achter de rug heeft. Daarnaast worden zij vergezeld door middelbare school studente Camille, die net haar eindexamen heeft gehaald met haar vriendin Elsa. De groep wordt gecompleteerd door Said, een middelbare school student, verliefd op Camille, en zijn neef Ramzi - een moeslim - die denkt dat de groep onderweg is naar Mekka.

 

Kortom, een heerlijk wisselend toneel van intermenselijke interactie in een groep van 9 verschillende karakters met een traan en een lach in een uniek Spaans landschap, groeiend naar een familie-gevoel…

  

Programma:
Aanvang borrel:       17:30 uur, Barzaal
Aanvang video:        18:15 uur, Koepelzaal (duur 2 uur)

Na de lezing is de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren in de OCZ.