Jazz @ The Club

Datum en tijd: Vrijdag 21 januari 2022 - 14:30 uur
Locatie: Plein
Titel: Jazz @ The Club
Georganiseerd door: Jazz commissie
 
Programma: Inloop: vanaf 14.30
Concert: 15.00 - 16.45

JAZZ AT THE CLUB

 

 DEBORAH J. CARTER & SUZAN VENEMAN

 

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u graag uit voor de 27e editie van Jazz at the Club op vrijdagmiddag 21 januari 2022. Dan treden zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman op, begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. In verband met de mogelijk ook nog in 2022 geldende coronaregels zal een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten in verband met het aantal zitplaatsen en vindt het optreden nu in de middag plaats. Uiteraard zal worden gecontroleerd of u in het bezit bent van uw coronabewijs (QR-code) dan wel recent positief testbewijs. Het concert begint om 15.00 uur en zal om 16.45 uur eindigen (in verband met de Coronabeperkingen).       

 

Aanmelding jazzconcert:

Aanmelding kan middels onderstaande formulier tot en met 17 januari. 

Klik hier

 

Over de musici:

 

Zangeres Deborah J. Carter groeide op in Amerika, Hawaï en Japan. Zij toerde in Europa, Azië en Afrika en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij heeft een vast trio maar trad ook als solist bij andere ensembles op. Zij zong met onder anderen Hermine Deurloo, Efraim Trujillo, Alex Simu en Lex Jasper. Ook geeft zij les aan het Institut für Musik der Hochschule Osnabrück. Haar meer recente cd’s zijn opgedragen aan The Beatles (“Day tripper”), Duke Ellington (“Diggin’ the Duke”) en aan New York (“New York Round Midnight”).

 

Trompettiste Suzan Veneman maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na haar studie in de Verenigde Staten ontwikkelde zij een eigen, energieke stijl die balanceert tussen jazz, funk, fusion en soul. Zij speelde bij de Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, No Fill35, Alice in Dixieland en het Patrieck Bonnet Quintet. Naast haar optredens componeert en arrangeert zij. In2021 won Veneman als componist de eerste prijs bij het Jazz Comp Graz Composers. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum “”Migration of the Mind”. 

 

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. 

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

 

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.    

 

Jazz at the Club is een initiatief van het bestuur van De Witte. De dresscode op de sociëteit is gewoonlijk jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Vanwege de coronabeperkingen start dit radioconcert om 15:00 uur en zal tot ongeveer 16.45 uur duren. Ook dit concert is thuis te beluisteren via de livestream op de onlangs geheel vernieuwde site www.jazzattheclub.nl.

 

Programma:

Inloop:                        vanaf 14.30 uur, Pleinbar
Jazz at the Club:         15:00-16.45 uur, Pleinzaal

 

Betaling:

Uw betaling dient uiterlijk maandag 17 januari 2022 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is er sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 19 januari (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman, Bart van Straten en Wolbrand van der Vis