S.P.Q.R. Tafel - Hannibal in de Alpen

Datum en tijd: Donderdag 27 januari 2022 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: S.P.Q.R. Tafel - Hannibal in de Alpen
Georganiseerd door: S.P.Q.R. Tafel
Spreker(s): Dr. Jona Lendering
 
Programma: 18:00 uur, Ontvangst in de Barzaal
18:30 uur, Aanvang Lezing in de Grote zaal
19:30 uur, Aanvang diner in de Grote zaal

Voor de Witte leden en introducé(e)s,

 

dr. Jona Lendering is schrijver van 21 boeken en verzorgde talloze publicaties in de diverse tijdschriften. Hij is docent oudheidkunde aan de Vrije Universiteit, en is onder andere oprichter van Livius.org (mogelijk de grootste website op het gebied van oudheden) en verzorgt een dagelijkse blog: Mainzer Beobachter. Hij ontving meerdere onderscheidingen voor zijn werk, o.a. de prestigieuze  Homerusprijs in 2011. Hij zit o.a. in het bestuur VWN (Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en Communicatie Nederland), in het bestuur van nieuws-site Sargasso.nl, en in het bestuur van Stichting RomeinenNU.

 

In het najaar van 218 v.Chr. trok de Karthaagse veldheer Hannibal in vijftien dagen over de Alpen. Het was slechts één deel van één van de vele militaire operaties in de Tweede Punische Oorlog, die op zijn beurt weer deel uitmaakte van een langdurig conflict tussen Karthago en Rome. De route die Hannibal over de Alpen nam, is iets dat tot de verbeelding spreekt. Wat weten wij er over en wat juist niet. Jona Lendering heeft er een boek over geschreven, dat in januari 2022 in de winkel ligt.

 

U bent van harte welkom op deze wel zeer bijzondere lezing!

 

Programma:

Vanaf 18.00 uur Ontvangst en drankje in de barzaal.

 

18.30-19.30 uur: Lezing: in de ‘Grote Zaal’

Na de lezing is er de mogelijkheid om gezamenlijk met de spreker en de leden van de S.P.Q.R. Tafel te dineren.

 

19.30 uur: Diner ‘Grote Zaal’                     

 

Aanmelding voor alleen de lezing:

Tot 27 januari via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com

Aanmelding voor lezing en diner:

Tot 24 januari via een e-mail aan: spqr.tafel@gmail.com