Energiecrisis: op zoek naar een nieuw normaal

Datum en tijd: Woensdag 23 november 2022 - 18:00 uur
Locatie: Plein
Titel: Energiecrisis: op zoek naar een nieuw normaal
Georganiseerd door: Geologen en Mijnbouwers tafel
Spreker(s): Lucia van Geuns, Energieadviseur The Hague Centre for Strategig Studies (HCSS)
 
Programma: 18:00 -19:30 Lezing

Spreker: Lucia van Geuns, Energie adviseur,

Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS)

De geopolitieke ontwikkelen rond de Russische inval in Oekraïne gaan snel. Het heeft Europa bewust gemaakt van zijn energiekwetsbaarheden. Europa heeft haast met het snel verminderen van de afhankelijkheid van Russische energie. We produceren weer meer zelf (low carbon én fossiel), meer import uit andere landen, gevulde gasopslagen en veel besparing. In het kader van de energietransitie zijn er op de middellange termijn nog twee extra uitdagingen. Ten eerste moet Europa zo snel mogelijk een nieuw, net-zero carbon, energiesysteem opbouwen. Daarnaast moet ook het bestaande systeem met een minimum in stand blijven met het oog op de betaalbaarheid en leveringszekerheid van energie.

 

Aanvang lezing: 18:00 uur

Locatie: Grote zaal

 

Deze lezing wordt georganiseerd door de Geologen en Mijnbouwers tafel.

De lezing is toegankelijk voor alle leden van de Witte en introducees.

Aanmelden svp via onderstaande link:

https://forms.office.com/r/QaF4WJG58A

 

 

Lucia van Geuns is energie adviseur bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Lucia is in1980 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden als geoloog en zij heeft ruim 22 jaar bij Shell gewerkt. Zij werkte 11 jaar als Senior Research Fellow bij het energieprogramma van Instituut Clingendael en was voorzitter van het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap (KNGMG) (2013- 2019).