Jazz at the club 24 maart 2023

Datum en tijd: Vrijdag 24 maart 2023 - 18:30 uur
Locatie: Pleinzaal
Titel: Jazz at the club 24 maart 2023
Georganiseerd door: Jazz commissie
 
Programma: 18.30 uur inloop
19.00-21.00 uur concert

WESTLAND SAXOFOON ORKEST MET SOLISTEN JOHN HELLIWELL EN MARC SCHOLTEN

 

De Jazzcommissie van Sociëteit De Witte nodigt u van harte uit voor de alweer 31e editie van Jazz at the Club. Het belooft – ook! – deze keer een spectaculair optreden te worden. Het Westland Saxofoon Orkest bestaat immers uit zestien (!) musici, hoofdzakelijk saxofonisten en een ritmesectie. Onder hen John Helliwell, tenorsaxofonist van Supertramp en Marc Scholten, leadsaxofonist van het Metropole Orkest. De muzikale leiding is in handen van Erik-Jan de With.        

 

 

Aanmelden kan via de agendavermelding op de Digitale Sociëteit. Hier komt u door naar https://mijn.societeitdewitte.nl/  te gaan en hier kunt u inloggen’. Mocht u de inloggegevens onverhoopt niet meer in uw bezit hebben dan kunt u deze aanvragen op webbeheer@societeitdewitte.nl . U zult dan, normaliter, binnen een paar uur de gegevens ontvangen op weekdagen. In het weekend kan dit iets langer duren.

 

Over de musici:

 

Het Westland Saxofoon Orkest vormt een perfecte combinatie van professionals, conservatoriumstudenten en enthousiaste hobbyisten: van sopranino tot aan de tubax, ieder register is in dit orkest vertegenwoordigd. Het programma is gevarieerd en beweegt zich tussen jazz en klassiek, getuige samenwerkingsprojecten met de saxofonisten David Kweksilber, Benjamin Herman en Bart Wirtz. Het orkest bestaat dit jaar tien jaar.

 

Oprichter en muzikale leider van het Westland Saxofoon Orkest is Erik-Jan de With, die zelf – uiteraard als saxofonist – speelt bij het ensemble Klang, Orkest De Ereprijs en sporadisch bij Asko Schönberg.

 

Tenorsaxofonist John Helliwell is bekend van Supertramp, een van de meest vooraanstaande symfonische rockgroepen, onder andere bekend van de lp/cd “Even in the quietest moments…”. Zijn duidelijke herkenbare geluid is nu ook in de jazzmuziek re horen. Zo heeft hij recent de cd “Don’t ever leave me” uitgebracht op Challenge Records, begeleid door Hans Vroomans, Marcel Serierse en Jasper Somsen.

 

Atsaxofonist Marc Scholten is de tweede solist bij dit optreden. Hij is de leadsaxofonist en klarinettist van het Metropole Orkest. Hij is (mede-)oprichter van Oostenwind en van het saxofoonkwartet Koh-I-Noor. Hij speelde met grootheden als Herbie Hancock, Elvis Costello, Ray Brown, Joe Cocker, Mike Stern. Kenny Barron, Pat Metheny en Kenny Werner.

   

Jazz at the Club is een initiatief van het college van bestuur van Sociëteit De Witte. Naast leden kunnen ook Haagse jazzliefhebbers luisteren naar de top van de Nederlandse (en af en toe internationale) jazz. De dresscode is normaliter jasje/dasje, maar bij uitzondering is dat bij Jazz at the Club informeler. Ook nu start dit concert om 19:00 uur dat tot ongeveer 21:00 uur zal duren. Tijdens het concert wordt een eenvoudig hapje geserveerd.    

Uw betaling dient uiterlijk maandag 20 maart 2023 in het bezit te zijn van de sociëteit. Na ontvangst van uw betaling is sprake van een definitieve reservering. Hiervan ontvangt u geen bevestiging. Indien u wel een bevestiging van uw betaling wenst, kunt u die per e-mail aanvragen via administratie@societeitdewitte.nl. U kunt tot en met woensdag 22 maart (schriftelijk) kosteloos annuleren. Bij niet tijdig of geheel niet annuleren (no-show) bent u 100% van de prijs verschuldigd.

 

De volgende concerten staan gepland op vrijdag 22 september en 17 november. Voor meer informatie: www.jazzattheclub.nl  en de nieuwsbrieven van De Witte.

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens bij Jazz at the Club,

 

Namens de Jazzcommissie van Sociëteit De Witte:

Ronald Blom, Robbert Coops, Ruud Steegman en Wolbrand van der Vis