Leeszaal

Zaalcapaciteit

Carre 40   Diner 50
Theater 80   Receptie 120

 

De Leeszaal, gesitueerd op de eerste verdieping, is door architect Mutters uitgevoerd in Art Nouveau en wordt gekenmerkt door vier zogenaamde schrijf- en leescabinetten. Bij de ingrijpende verbouwing in 1930 is de Leeszaal naar ontwerp van Limburg uitgevoerd in 'Haagse' Art Deco. De Leeszaal biedt gelegenheid om in stilte boeken, tijdschriften en/of kranten te lezen. Tevens staan er twee computers voor algemeen gebruik en/of is het mogelijk om op uw eigen laptop te werken. 

De Leeszaal is bij uitstek geschikt voor (boek)presentaties en lezingen maar kan ook worden gereserveerd als dinerruimte.
 

Voor leden van wie het gehoor niet optimaal is heeft De Witte een ringleiding aangelegd in de Plein-, Koepel-, en Leeszaal. Om gebruik te maken van de ringleiding moet de spreker versterkt (door een microfoon) spreken en de toehoorder zijn gehoorapparaat afstemmen op het juiste kanaal. De Witte hoopt hiermee het volgen van lezingen voor veel meer leden mogelijk te hebben gemaakt.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen. Wenst u liever telefonisch contact? Deze afdeling is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur: 070-360.79.33 (algemeen).