Lustrum Kegel Toernooi op stoom

8 november 2022 - 12:11 uur

240 jaar thuiskomen bij De Witte, ons 48ste lustrum werd afgelopen zaterdag met een mooi eclatant gala afgesloten! Afgesloten? Het jaar is nog niet om en het Lustrum Kegel Toernooi begint aardig op stoom te komen.

 

De aftrap van het kegeltoernooi was dinsdag 18 oktober: de Generaalstafel (GT) tegen de BierTafel (BT). Het werd een uiterst gezellige match, waarbij de GT koos voor om de beurt 20 ballen gooien en de BT ieder 4x5 ballen. Van beide kanten stond er een evenwicht aan 4 heren en 1 dame, dus totaal 10 strijders aan de start. Of het aan de strategie lag of dat er stiekem een ervaren kegelaar bij was, de BT won na een dik uur van strijd leveren met de laatste bal de wedstrijd! Zij ontvingen uit handen van GT teamcaptain Hans van der Louw de door hun ter beschikking gestelde prijs voor het beste Team: een volle Merci-doos chocola. Die was al snel op voordat 3 GT’ers en 3 BT’ers de onderlinge kennismaking met een diner in de OCZ gingen verstevigen. Of de GT hun poedelprijs van de BT, zijnde geen bier maar een mooie rode wijn (uit handen van teamcaptain Ewoud Witkamp) inmiddels al soldaat hebben gemaakt? Dat wordt duidelijk op de afgesproken revanche match 28 november.

 

De GT is overigens met een grote opmars begonnen en heeft de Delftse Tafel (DT) voor 21 november uitgedaagd. Maar ook de BT en de DT broeden op een wedstrijd.  Ondertussen is de Franse Tafel in het strijdgewoel aangeschoven. Zij hebben dinsdag 8 november een oefenwedstrijd tegen wie dat wil. De meeste wedstrijden zijn rond borreltijd en starten om 18.00 uur. Aldus wat wij als organisatie hebben meegekregen. Maar er is natuurlijk de hele dag plek tot sluitingstijd! Wel even bij de balie de beschikbaarheid van de kegelruimte checken. Ook kunnen Tafels met (ontluikende) Kegelteams aan onderstaanden doorgeven wanneer zij vanaf hoe laat kunnen spelen, daarmee kan de organisatie een extra rol spelen voor matching, indien niet uitmaakt wie tegen wie.

 

 

Geen idee of er meer turbulentie is en er Tafels zijn die de weg nog niet verkent hebben. Wel hebben we begrepen dat er verschillende Tafels zijn die geen voltallig team van 5 of meer welwillende strijders binnen hun gelederen kunnen vinden. Voor hun is de optie om met de welwillenden van verschillende Tafels een gelegenheidsteam op te zetten en tegen de anderen de strijd aan te gaan. Want het zou jammer zijn als die welwillenden de boot missen. Is dat het geval en bij onduidelijkheid neem contact op met een van onderstaanden om e.e.a. te regelen. Dat geldt ook voor de nog niet op de captainsappgroep aangesloten Tafels met een Lusrumkegelteam. Deze appgroep is er vooral voor ervaringsuitwisselingen en uitdagingen.

Zie voor meer informatie de berichten in vorige Nieuwsberichten van onze sociëteit De Witte en vergeet niet de algemene informatie, spelregels en wedstrijdformulieren bij de Balie mee te nemen voor wie ook de onderlinge lol wil verbreden met het LustrumKegelToernooi. Dat kan nog totdat De Witte haar poort voor dit jaar sluit.

 

Jaco Zuiderwijk,jazuid@outlook.com, 06-49640542

Jan-Willem Backer Mohrmann,  backer.mohrmann@gmail.com, 06-44484428