Oude Conversatiezaal/Gaanderij

Zaalcapaciteit
Carré 120   Diner 300
Theater 200   Receptie 600

 

De Oude Conversatiezaal, gelegen op de Bel-etage, is hét hart van de Sociëteit. De zaal is uitgevoerd in een negentiende eeuwse Neo-Lodewijk-XIV-stijl met motieven uit de zeventiende eeuwse Barok. Nagenoeg onveranderd in meer dan 140 jaar is de zaal, bij de renovatie in 2005, wel weer in originele kleurstelling teruggebracht.

De zaal is, van maandag tot en met vrijdag, alleen toegankelijk voor Witteleden, die in deze zaal met andere leden en/of introducé(e)s voor een kopje koffie, lunch, borrel of het diner samenkomen. Een seizoensgerelateerde lunchkaart en een tweewekelijks wisselende dinerkaart dragen ertoe bij dat de leden op ieder moment van de dag van een gevarieerd culinair assortiment kunnen genieten. Dit aanbod gecombineerd met een excellente service maken een verblijf binnen de sociëteit telkenmale tot een bijzonder aangename ervaring.

De Oude Conversatiezaal is, in combinatie met de Gaanderij en de Barzaal, tevens de ruimte waar de sociëteitsevenementen plaatsvinden. In het weekend bestaat de mogelijkheid de ruimte exclusief te reserveren. Hiervoor is echter wel toestemming van het College van Bestuur vereist.

 

Gaanderij 

Bij binnenkomst van het ledengedeelte betreedt u de Gaanderij welke de Oude Conversatiezaal en de Barzaal verbindt. De Gaanderij is multifunctioneel en wordt veelal gebruikt als ontmoetingsplek alvorens elders in het gebouw een evenement te gaan bijwonen. In de Gaanderij bevindt zich ook de lezenaar waarop alle aankondigingen betreffende de tafel- en sociëteitsevenementen Tijdens gala's en diner dansants is dezelfde ruimte door de parketvloer een voortreffelijke dansvloer.

 

Barzaal

De Barzaal grenst aan de Gaanderij en de Oude Conversatiezaal en heeft tot de tweede helft van de vorige eeuw dienst gedaan als Biljartruimte. Deze zaal, die in Italiaanse Neo-Renaissance stijl is uitgevoerd, toont een karakteristiek cassetteplafond dat bestaat uit twaalf cassettes met geschilderd medaillon. Evenals in de Oude Conversatiezaal zijn de haarden spiegelbeeldig uitgevoerd met aan weerszijden zeer fraaie dubbele deuren.


De zaal heeft in de loop der jaren een andere bestemming gekregen en is nu volledig ingericht als Barzaal. De grote bar, die evenwijdig aan de Doelenstraat loopt, biedt een zeer grote selectie aan aperitieven en digestieven. Met diverse soorten whisky, jenever en cognac is er voor eenieder een passend drankje te vinden. Vandaar dat het in de bar vóór én na het diner een gezellige drukte is.

De Barzaal is exclusief voor Witteleden en hun introducé(e)s geopend van maandag tot en met donderdag van 17.00 uur - 23.30 uur. In het weekend is het mogelijk de Barzaal exclusief te reserveren. In combinatie met de Gaanderij en/of de Oude Conversatiezaal kan de Barzaal het middelpunt zijn van uw (huwelijks)feest, gala of diner dansant.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen. Wenst u liever telefonisch contact? Deze afdeling is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur: 070-360.79.33 (algemeen).

 

Tafelreservering OCZ Plein