Pleinzaal/Gaanderij/Pleinbar

Zaalcapaciteit
Carré 80   Diner 150
Theater 180   Receptie 350

 

Het zalengedeelte in de linkervleugel op de Bel-etage is de Pleinzaal/Gaanderij/Pleinbar. Waar deze in 1870 diende als uitbreiding van de Oude Conversatiezaal is deze functie tussentijds aangepast naar een ruimte voor congressen en vergaderingen. De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de sociëteit wordt ook in de Pleinzaal gehouden. Omstreeks 1930 is het Art-Nouveau interieur vervangen door een sobere Art-Deco stijl. Met donkere houtbekleding en strakke lijnen heeft deze zaal een klassieke maar hedendaagse sfeer.

Voor Witteleden alsmede externe gasten biedt de Pleinzaal gelegenheid voor recepties lezingen. Tevens is het een ideale ruimte om uw gasten te ontvangen in de Gaanderij om vervolgens een presentatie bij te wonen in de Pleinzaal en een afsluitende borrel te nuttigen in de gezellige Pleinbar.

De combinatie van de Pleinzaal met de Grote Zaal biedt de mogelijkheid tot ontvangsten en gecombineerde plenaire bijeenkomsten. Dit is een unieke mogelijkheid in het centrum van Den Haag. 
 

Voor leden van wie het gehoor niet optimaal is heeft De Witte een ringleiding aangelegd in de Plein-, Koepel-, en Leeszaal. Om gebruik te maken van de ringleiding moet de spreker versterkt (door een microfoon) spreken en de toehoorder zijn gehoorapparaat afstemmen op het juiste kanaal. De Witte hoopt hiermee het volgen van lezingen voor veel meer leden mogelijk te hebben gemaakt.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen. Wenst u liever telefonisch contact? Deze afdeling is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur: 070-360.79.33 (algemeen).