Het paviljoen

De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte ('De Witte'), opgericht in 1782, is een besloten vereniging die al ruim twee eeuwen een markante positie in het Haagse sociale leven inneemt. 'De Witte' is gehuisvest sinds 25 oktober 1870 in een monumentaal pand aan het Plein naast het beroemde Mauritshuis en het Binnenhof. Sinds 1918 speelt in de zomermaanden het sociëteitsleven zich af in de zomerresidentie, Paviljoen De Witte, in Scheveningen, waar de Witteleden kunnen genieten van de Nederlandse zomer. De maanden juni, juli en augustus is het Paviljoen van maandag tot vrijdag exclusief geopend voor Witteleden.

Een monumentaal pand aan zee

Gedurende de weekenden van juni, juli & augustus alsmede de gehele periode van september t/m mei is het mogelijk het Paviljoen exclusief te reserveren. Het Paviljoen kent veel mogelijkheden en is geschikt voor bruiloften, vergaderingen, borrels, condoleances en veel meer gelegenheden. Een unieke locatie met prachtig uitzicht op zee, monumentale zalen, een groot terras en eigen parkeergelegenheid. Paviljoen de Witte werkt nauw samen met 3 cateraars en afhankelijk van uw wensen brengen wij u in contact met de cateraar, die het beste invulling kan geven aan uw wensen. Het samenspel van het prachtige gebouw, unieke locatie en uitmuntende cateraars staan garant voor een onvergetelijke bijeenkomst op Scheveningen. Wij zien uit naar uw aanvraag!

Zalen in het Paviljoen

Zeezaal

 • Theater 100 personen
 • Receptie 120 personen
 • Diner 80 personen
 • Boardroom 50 personen

Direct na binnenkomst via de prachtige trappen van het Paviljoen betreedt u de Zeezaal. De Zeezaal is de hoofdzaal en kenmerkt zich door de geweldige klassieke, koninklijke uitstraling. De imposante kroonluchter in het midden van de zaal, de ornamenten details, de klassieke hardhouten vloer maar bovenal natuurlijk het overweldigende uitzicht op zee zorgen voor een prachtig, bijna sprookjesachtig decor voor uw bruiloft, receptie, feest of (zakelijke) borrel.

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja

Zijzaal

 • Theater 40 personen
 • Receptie 50 personen
 • Diner 48 personen
 • Boardroom 20 personen

Vanuit de hal of Zeezaal wandelt u zo de lounge in. Met een prachtige hardhouten wengé vloer en werkende open haard creëert u hier sfeer in een handomdraai. De lounge is flexibel inzetbaar en in te delen: u betrekt de Zijzaal makkelijk bij de Zeezaal als loungegedeelte maar de zaal leent zich ook perfect voor bijvoorbeeld een diner tot 48 personen.

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja

Barzaal

 • Receptie 40 personen

Tijd voor een goed gesprek en dito drankje? Aan de linkerzijde van de Zeezaal treft u de Barzaal. Een lange vaste bar en hoge en brede statafels met comfortabele barkrukken bepalen hier de ruimte. Via de Barzaal vindt u toegang tot het riante privé terras.

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja

Sientje van Houtenzaal

 • Theater 30 personen
 • Diner 40 personen

Links van de grote trap, onder de hoofdentrée, vindt u via de beneden hal de ingang naar de Sientje van Houtenzaal. Deze ruimte is ingericht met verplaatsbare kleine tafels en stoelen, is multi-inzetbaar en leent zich bij uitstek als extra of back-stage ruimte bij een grotere bijeenkomst.

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja

Mesdagzaal

 • Theater 50 personen
 • Receptie 65 personen
 • Diner 50 personen
 • Boardroom 25 personen

Aan de rechterzijde van de grote trap is de ingang naar de Mesdagzaal. De modern ingerichte zaal is ideaal voor bijvoorbeeld het geven van lezingen en workshops. Aan de op maat gemaakte, grote ovale tafel met luxe lederen stoelen vergadert u comfortabel en in stijl. De mooie Panorama Mesdag schildering op de muur geeft de ruimte extra cachet. Deze ruimte is ook ideaal als extra ruimte bij grote festiviteiten of een bruiloft- of huwelijksfeest. Via deze zaal is het naastgelegen museum en partner Beelden aan Zee te bereiken.

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja

Terras

 • Receptie 150 personen

Een privé terras met uniek zicht op strand en zee. Wie heeft het? Met plaats voor 150 personen en in combinatie met de diverse zalen van Paviljoen de Witte waan je je hier met recht heel even Koning en Koningin. Van Scheveningen dan op zijn minst. Hier hef je samen met geliefden, vrienden en zakelijke partners het glas ten overstaan van een rood in zee zakkende zon. Cheers!

Daglicht: Ja

Invalidentoegankelijk: Ja