De Witte MVO & Green Key

De Witte onderneemt verantwoord!

MVO en Sociëteit de Witte

Green Key & MVO bij De Witte

Als vereniging, die al ruim twee eeuwen een markante positie in het Haagse sociale leven inneemt, is het van belang dat hier verantwoord en duurzaam ondernomen wordt. Om dit te bewerkstelligen volgden achter de schermen veel veranderingen en aanpassingen waarbij de leden hier weinig van hebben gemerkt. Inmiddels heeft De Witte het hoogste niveau bereikt en dat is het ‘gouden label’ en daar zijn wij natuurlijk erg trots op.

Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven die duurzaam ondernemen in de recreatie- en vrijetijdsbranche en in de zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met een Green Key. Meer informatie over het keurmerk Green Key.

Hoe ziet u dit terug in het Pleingebouw en op het Paviljoen?

Duurzame verlichting

  • Het grootste gedeelte van de gebouwen is inmiddels voorzien van duurzame LED-verlichting,
  • Deels zijn er bewegingssensoren aanwezig voor de verlichting.

Verwarming van het gebouw

  • De temperatuur in ons gebouw wordt geregeld via een geautomatiseerd systeem (PRIVA) waardoor er niet onnodig energie verloren gaat.
  • Verder is het pleingebouw aangesloten op stadsverwarming.

Milieuverantwoordelijke schoonmaakmiddelen

In de vaatwassers, waarvan de nieuwste voorzien is van een warmtepomp, wordt duurzame zeep met een Ecolabel gebruikt,

Voor sanitaire voorzieningen en verder schoonmaak in het gebouw wordt tevens duurzame zeep gebruikt en wordt gebruik gemaakt van een automatisch zeep-doseringssysteem.

Waterbesparing

De Witte gaat zuinig om met water doordat kranen in de publieke toiletten maximaal 4 liter per minuut laten doorstromen.

Eten en drinken

De keuken van De Witte maakt waar mogelijk veel gebruik van biologische en milieuvriendelijke producten en ingrediënten.

De vis op de kaart selecteren wij via de viswijzer en dat betekent dat De Witte geen bedreigde vissoorten inkoopt.

Hebt u ideeën?

Het behalen van een gouden Green Key is een mooie mijlpaal voor onze vereniging die is opgericht in 1782! Dit is zeker niet het einde van het traject om onze organisatie te verduurzamen maar juist een mooie start voor nóg meer focus op milieu en MVO ( maatschappelijk verantwoord ondernemen). Zie ook onze MVO verklaring. Hebt u vragen of suggesties voor ons? Dan horen wij dat graag! Spreek ons aan tijdens uw bezoek of neem telefonisch of per e–mail contact op met ons via het secretariaat.