Huisregels

Hier vindt u de diverse reglementen van De Witte

Onze reglementen

Binnen de Vereniging zijn de geldende regels in statuten en reglementen vastgelegd die hier zijn te vinden.

Ieder lid wordt geacht van de regels kennis te nemen en deze na te leven. Uitgangspunt is dat leden elkaar onderling op beleefde wijze aanspreken op eventuele overtredingen. Indien de orde van de sociëteit in het geding is, kunt u een lid van het College van Bestuur, een lid van het College van Afgevaardigden of een lid van de Sociëteitscommissie vragen om op te treden.

Hierna worden de diverse reglementen kort toegelicht.

Huisregels

Regels omtrent bezoek en gebruik door leden

De regels voor het gebruik van de sociëteitsgebouwen door de leden staan beschreven bij de huisregels. De meest in het oog springende regels zijn de kledingvoorschriften. Deze luiden als volgt:

In het Pleingebouw is het kledingvoorschrift 'tenue-de-ville'. Voor heren wordt daaronder verstaan: een donker pak of combinatie van een jasje met een nette, geklede broek met bijpassend hemd, das of vlinderstrik, sokken en schoenen. Voor dames wordt daaronder verstaan: nette representatieve stadskleding zoals een mantelpakje (deux-pièces of rok/colbert), een broekpak, een robe manteau, een geklede jurk (met korte of lange mouwtjes) of rok of jurk over de knie. Met daarbij passende panty of kousen en elegante laarzen of schoenen met (platte) hak.

Voor het Paviljoen gelden dezelfde regels als voor het Pleingebouw, behoudens de navolgende uitzonderingen: voor heren mag de 'jasje-dasje' combinatie kleurrijker zijn vanwege de zomer. Voor dames zijn stijlvolle polo's, mouwloze jurken en blouses toegestaan. Tevens is het dragen van een zonnebril en/of (stro) hoed op het terras toegestaan. Ten aanzien van de das geldt dat deze binnen altijd wordt gedragen. Op het terras geldt de dasplicht ook, tenzij de bediening die doorgaans een strik of das draagt, deze heeft afgedaan. Dit doen zij in beginsel als de temperatuur 27 graden of hoger is. Deze uitzondering geldt alleen op het terras!

In geen geval zijn toegestaan: denim (spijkerstof/blue jeans incl. designer jeans); korte of driekwartbroeken; minirokjes; polo- of T-shirts; spaghetti bandjes; sport- of andere vrijetijdskleding; trainingspakken; sport- of gymschoenen; grove laarzen; sandalen; slippers; schoenen zonder sokken; zwemkleding; leggings of andere kleding van vergelijkbare aard.

De andere in het oog springende regel betreft het gebruik van de mobiele telefoon. In de zalen van het ledengedeelte wordt geen gebruik gemaakt van de mobiele telefoon en leden dienen de telefoon op “stil” te zetten. Eventuele telefoongesprekken worden gevoerd in de hal, de garderobe of – indien deze beschikbaar is – de Radiokamer. Het gebruik van computers, laptops en tablets is alleen toegestaan in de leeszaal. Er kan wel overal gebruik worden gemaakt van smartphones voor het maken van afspraken en het laten zien van foto’s, mits anderen daarbij niet worden gestoord.

Regels omtrent bezoek door gasten en leden van zusterverenigingen

Personen die geen lid zijn, kunnen enkel op basis van introductie door een lid tot het ledengedeelte worden toegelaten. De regels voor introductie staan in het Introductiereglement. De belangrijkste regels zijn dat de introductor verantwoordelijkheid draagt voor de introducé, introducés moeten worden ingeschreven in het introductieboek bij de ingang en de kledingvoorschriften onverkort voor introducés gelden. Introductie is beperkt tot maximaal drie gasten tegelijkertijd per lid en tot vier bezoeken per jaar. Partners dienen ook te worden geïntroduceerd, tenzij er sprake is van een bijeenkomst waarvoor het College van Bestuur ook de partners van de leden heeft uitgenodigd.

Leden van zusterverenigingen waarmee reciprociteit bestaat kunnen de vereniging bezoeken zonder geïntroduceerd te worden. De regels daaromtrent staan in het Reciprociteitsreglement. De belangrijkste regels zijn dat men zich meldt bij binnenkomst en de kledingvoorschriften naleeft.